4 tips bij de aanschaf van een laadpaal

Steeds meer Nederlanders maken de overstap naar elektrisch rijden. Anno 2022 is er ook keuze genoeg; er bestaan ruim 60 elektrische modellen! Maar elektrisch rijden begint en eindigt niet bij de aanschaf van een auto. Je hebt ook een laadpaal nodig. Ook daar is voldoende aanbod van. Maar hoe bepaal je nu welke laadpaal het beste bij jou past? We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet!

1. Ga voor 22kW laadvermogen

Als je aan het oriënteren bent op elektrische auto’s, heb je vast wel gezien dat de meesten laden op 11 kW. Wat we weten, is dat de ontwikkelingen echt niet stil staan. De kans is groot dat jouw toekomstige elektrische auto op 22 kW laadt. Daarom is het goed om daar nu alvast rekening mee te houden. Je wil tenslotte wel een laadpaal die je voor je tweede elektrische auto óók kunt gebruiken. Ga daarom voor een laadpaal die 22kW vermogen levert.

2. Creëer ruimte voor de laadpaalaansluiting

Een ander technisch ding heeft te maken met de meterkast. De meeste nieuwe huizen beschikken over een 3-fase aansluiting. Zo’n aansluiting zorgt voor voldoende capaciteit, ook om een laadpaal op aan te sluiten. Indien je geen 3-fase aansluiting hebt, is het verstandig je meterkast te laten verzwaren. Neem daarvoor contact op met je netbeheerder.

3. Denk na over de laadlocatie

Een laadstation kun je op verschillende manieren installeren. Op een paal, een laadpaal genoemd. Of aan de muur, ook wel een wallbox genoemd. De keuze hiervoor is afhankelijk van de parkeergelegenheid. Als je vlak naast de buitenmuur parkeert, is een wallbox ideaal. Maar is er niets om het laadstation aan te bevestigen, dan is een paal noodzakelijk. Probeer de laadpaal wel zo dicht mogelijk bij de meterkast te laten plaatsen. Dat scheelt gedoe met de laadkabel en installatiekosten voor al het graaf- en straatwerk.

4. Kies voor een slimme laadpaal

Een slimme laadpaal, bijvoorbeeld die van Lanova Laadpalen, is slim op twee manieren. Enerzijds weet deze de kosten voor het laden automatisch te verrekenen met de werkgever. De koppeling met een backoffice maken alle laadsessies inzichtelijk en zo kun je de kosten van het thuis laden direct verrekenen met bedrijf of werkgever.

Anderzijds weet een slimme laadpaal, via Dynamic Load Balancing, het energieverbruik in huis te verdelen. De beschikbare energie wordt eerlijk en efficiënt verdeeld over alle elektrische apparaten. Wel net zo veilig!

Intuit Mailchimp logo
Facebook icon
Instagram icon
Twitter icon

© 2020 Your brand name